FSC keskeyttää Venäjän ja Valko-Venäjän puun sertifioinnin

Päätös tulee voimaan 30 päivän kuluessa.

Kansainvälisen FSC:n johtoryhmä on päättänyt keskeyttää FSC-puumateriaalin kaupankäyntiin oikeuttavat FSC-sertifikaatit Venäjällä ja Valko-Venäjällä sekä estää FSC:n kontrolloidun puun hankinnan näistä maista, koska Venäjän ja Valko-Venäjän metsäsektorilla on yhteys maiden sotatoimiin Ukrainassa.

Päätös tarkoittaa, että puu ja muut metsätuotteet Venäjältä ja Valko-Venäjältä eivät jatkossa kelpaa FSC-tuotteisiin tai myytäväksi FSC-sertifioituna missään päin maailmaa niin pitkään kuin sotilaallinen toiminta Ukrainaa kohtaan jatkuu.

FSC hyväksyy metsien hoidon jatkumisen FSC-sertifikaatin periaatteiden mukaisesti Venäjällä ja Valko-Venäjällä metsiensuojelun jatkuvuuden edistämiseksi, mutta ilman oikeutta puutavaran kaupankäyntiin FSC-sertifioituna.

”Meidän tulee toimia väkivaltaa vastaan, mutta meidän tulee myös pyrkiä säilyttämään FSC:n tavoitteet metsien suojelun edistämiseksi. Uskomme, että tämä on mahdollista keskeyttämällä kaikki FSC-sertifioidun sekä kontrolloidun puumateriaalin kaupankäynti, mutta säilyttämällä mahdollisuus jatkaa metsien hoitoa FSC:n standardin mukaisesti”, sanoo kansainvälisen FSC:n johtaja Kim Carstensen.

Päätös tulee käytännössä voimaan 30 päivän kuluessa tänään tehtävän Venäjän ja Valko-Venäjän kontrolloidun puun riskiarvion päivityksen jälkeen.

Puukauppa Puukauppa