Tänään puhutaan luonnosta – Luontodialogipäivänä lähes 130 keskustelua ympäri maata

Päivän tavoitteena on syventää ymmärrystä siitä, mitä kaikkea luonto merkitsee eri ihmisille ja organisaatioille.

Kymmenillä paikkakunnilla keskustellaan tänään keskiviikkona luonnon merkityksestä ja luonnon monimuotoisuuden turvaamisesta. Suureksi luontodialogipäiväksi nimetyssä tapahtumassa järjestetään lähes 130 keskustelua eri puolilla maata.

Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran ja Dialogi-Akatemian järjestämän luontodialogipäivän tavoitteena on syventää ymmärrystä siitä, mitä kaikkea luonto merkitsee eri ihmisille ja organisaatioille.

”Aktiivinen kansalaisyhteiskunta on keskeinen osa suomalaisen yhteiskunnan kriisinkestävyyttä. On hienoa, että näin iso määrä keskusteluja järjestetään, vaikka elämme vaikeita aikoja. Luontomme hyvä tila on myös osa Suomen kokonaisturvallisuutta”, toteaa Sitran johtava asiantuntija Timo Lehesvirta.

Keskustelujen järjestelyissä ovat mukana esimerkiksi Keskustanuoret, Elokapina, Ilmailuliitto, Eläkeliitto, Aktivistimummot sekä joukko kuntia ja yliopistoja.

Joukossa on myös elinkeinoelämää ja tuottajia edustavia järjestöjä, kuten MTK, Energiateollisuus, Infra ry , Kemianteollisuus ja Kaivosteollisuus.

Sitra teettää luontodialogeista yhteenvedon, joka on määrä julkaista keväällä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat