Hartikaisen salaatinottimet voittivat designkisan

Serlachius-museoiden ja Taitokeskus Mäntän järjestämän designkilpailun tuomariston mukaan puuseppämestari Antrei Hartikaisen vaahterasta valmistamat ottimet ovat elegantit ja kauniit, ja ennen muuta niiden muotoilussa on jotain uutta ja erilaista.

Puuseppämestari Antrei Hartikaisen suunnittelemat Verso-salaatinottimet ovat voittaneet Serlachius-museoiden ja Taitokeskus Mäntän järjestämän designkilpailun. Kutsukilpailussa haettiin arjen käyttöesineelle – salaatinottimille – omaleimaista ja rohkeaa muotokieltä.

Kisan tuomariston mukaan Hartikaisen vaahterasta valmistamat ottimet ovat elegantit ja kauniit, ja ennen muuta niiden muotoilussa on jotain uutta ja erilaista. ”Verso on kuin veistos. Se sopii taidemuseosta ja taidekaupungista ostettavaksi muistoksi ja lahjatuotteeksi”, tuomaristo toteaa.

Ottimia myydään Serlachius-museoiden kaupoissa sekä Taitokeskus Mäntässä.

Kilpailuun kutsuttiin kaksitoista suomalaista muotoilijaa tai puuseppää. Ehdotuksista kolme valikoitui loppusuoralle. Voittajan valitsi nelihenkinen tuomaristo, johon kuuluivat hyvän maun ja designin asiantuntija Sami Sykkö, Vuoden Kokki 2001 ja Ravintola Göstan ravintoloitsija Henry Tikkanen, Serlachius-museoiden kehittämispäällikkö Päivi Viherkoski ja Taitokeskus Mäntän vastaava neuvoja Pirjo Hokkanen.

Hartikaisen ottimet voittivat myös yleisöäänestyksen. Se keräsi 48 prosenttia Facebookissa ja Gösta-museossa järjestetyn äänestyksen äänistä.

Antrei Hartikainen työskentelee puuseppämestarina ja tuotesuunnittelijana puutuotteita valmistavassa Nikari Oy:ssä. Tällä hetkellä hän on tutkimusvapaalla ja selvittää modernin teknologian käyttöä korkealaatuisessa puusepäntyössä.

METSÄLEHTI