Hautala: Uusia innovaatioita, ei vastakkainasettelua

Vihreä europarlamentaarikko rajoittaisi hakkuita, mutta hyväksyy "fiksun ja kestävän" puunkäytön.

Europarlamentaarikko Heidi Hautala (vihr.) on saanut useamman kerran metsäteollisuusjohtajat kiristelemään hampaita. Nyt hän ojentaa sovinnon kättä – ei kuitenkaan ilman ehtoja.

Hautalan mukaan suomalaisessa metsäteollisuudessa tarvitaan harppaus korkean jalostusasteen tuotteisiin.

”Metsätalouden ja metsien suojelun ei tule, eikä tarvitse olla vastakkain. Metsien kestävä ja hyvä hoito ja metsien monimuotoisuuden vaaliminen on ennakkoehto metsien taloudelliselle hyödyntämiselle”, Hautala toteaa Uusipuu.fi-verkkosivuston haastattelussa.

Hakkuiden rajoittamisesta Hautala ei kuitenkaan tingi. Hänen mukaansa ne ovat hiilipäästöjä, riippumatta metsien uusiutumisen tasosta ja nopeudesta.

”Mutta se ei tarkoita, ettemmekö voisi käyttää puuta fiksusti ja kestävästi. Ilmaston kannalta parasta metsien talouskäyttöä on tehdä puusta kestäviä, pitkäikäisiä tuotteita, joissa hiili säilyy vuosikymmenien yli.”

Tästä erinomaisena esimerkkinä käyvät puutalot. Rakennusmateriaalina käytettävässä puussa hiili varastoituu koko rakennuksen elinkaaren läpi. Hyvästä esimerkistä käyvät myös uudenlaiset innovaatiot, joissa puuta hyödynnetään muovin korvaavana pakkausmateriaalina”, Hautala toteaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa