Heikentynyt kysyntä verotti hirsitalovalmistajan tulosta, alkuvuosi painui miinukselle

Kontiotuotteen liikevaihto laski lähes 40 prosenttia.

Hirsitaloja valmistavan Kontiotuotteen alkuvuosi oli vaikea. Liikevaihto laski tammi-kesäkuussa 38 prosenttia 31 miljoonaan euroon ja liikevoitto painui miinukselle. Tappiota kertyi 1,6 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin tulosta kertyi vielä 2,5 miljoonaa euroa.

Liikevaihdon laskuun vaikuttivat talven aikana käynnissä ollut energiakriisi, korkea inflaatio sekä sitä seurannut merkittävä korkotason nousu. Lisäksi kuluttaja-asiakkaiden oman lainan saanti sekä edellisen asunnon myynti ovat vaikeutuneet. Liikevoiton heikentymistä selittävät heikentyneen kysynnän lisäksi muun muassa ensimmäisen puolen vuoden aikana loppuun saatetut modernisointi-investoinnit, yhtiöstä kerrotaan.

Yhtiö on käynyt katsauskaudella kahdet muutosneuvottelut, joiden seurauksena on sopeutettu kuluja ja kapasiteettia. Irtisanomisiltakaan ei ole vältytty.

Vaikka rakennusmateriaalien hintakehitys on tasaantunut, hinnat ovat yhtiön mukaan yhä korkealla tasolla. Tosin esimerkiksi sahatavaran hinnat ovat lähteneet selvään laskuun kysynnän hiipumisen seurauksena.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa