Hintojen nousu siivitti UPM:n ennätystulokseen

Saavutimme huipputuloksen ja nettovelkamme laski alle nollan, toimitusjohtaja Jussi Pesonen arvioi.

Metsäyhtiö UPM jatkoi kasvuaan viime vuonna. Yhtiön liikevaihto kohosi 5 prosenttia 10,5 miljardiin euroon ja liikevoitto 17 prosenttia 1,5 miljardiin euroon. Tulos on noussut jo 23 vuosineljännestä peräkkäin.

”Vuosi 2018 oli UPM:lle ennätyksellinen. Saavutimme huipputuloksen ja nettovelkamme laski alle nollan”, toimitusjohtaja Jussi Pesonen arvioi.

Myyntihinnat nousivat kaikilla liiketoiminta-alueilla, mikä kompensoi tuotantokustannusten nousua.

Ensi vuonna yhtiön liiketoimintojen ennakoidaan jatkuvan hyvällä tasolla. Useimmissa toiminnoissa suotuisan kysynnän odotetaan jatkuvan, mutta paperin kysynnän arvellaan laskevan. Graafisten papereiden hintojen odotetaan tosin nousevan alkuvuonna Euroopassa viime vuoden lopun hintoihin verrattuna, sen sijaan sellun hintojen odotetaan laskevan.

Pesosen mukaan Uruguayn mahdollisen sellutehdashankkeen valmistelut etenevät. Mikäli käynnissä oleva valmisteluvaihe saadaan onnistuneesti päätökseen, yhtiö käynnistää tavanomaisen tehdasinvestoinnin arviointi- ja valmisteluprosessin.

Kuusankosken voimala peruskorjataan

Yhtiö kertoi tänään myös modernisoivansa Kuusankosken vesivoimalan. Peruskorjauksen ja modernisoinnin ansiosta voimalaitoksen keskimääräisen energiatuotannon arvioidaan nousevan nykyisestä 180 gigawattitunnista 195 gigawattituntiin. Myös säätömahdollisuudet paranevat, mikä tehostaa säätövoiman tuotantoa.

Hanke toteutetaan vaiheittain turbiini kerrallaan, joten se ei vaikuta normaaliin energiatuotantoon. Valmista pitäisi olla vuonna 2022.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat