Luke: Hirvikannan laskusuunta jatkui, Suomessa on noin 81 000 hirveä

Tiheimmin hirviä on Lounais-saaristossa, Etelärannikolla, Kaakkois-Suomessa sekä Pohjanlahden rannikolla Vaasan eteläpuolella.

Hirvikannan pieneminen jatkuu, kertoo Luonnonvarakeskus (Luke). Sen arvion mukaan hirvikannan koko viime syksyn jahdin jälkeen oli noin 81 000 hirveä. Edelliseen vuoteen verrattuna laskua on 5,7 prosenttia.

Kanta-arvion 95 prosentin todennäköisyysväli on 70 000–93 700 hirveä, eli luku on suuntaa antava mutta ei täydellisen tarkka.

Suurimmat hirvitiheydet – neljä tai enemmän hirveä tuhannella hehtaarilla – olivat Lounais-saaristossa, eteläisellä rannikolla, Kaakkois-Suomessa sekä Pohjanlahden rannikolla Vaasan eteläpuolella.

Pieniä hirvitiheyksiä – 2,2 hirveä tai vähemmän tuhannella hehtaarilla – oli pääosassa Lappia ja Oulun läänin luoteisosassa.

Alueita, joilla aikuiskannan sukupuolten lukusuhde oli korkeintaan 1,5 lehmää sonnia kohden, oli Lounais- ja Etelä-Suomessa, Pohjanmaan rannikolla Vaasan etelä- ja pohjoispuolella, Pohjois-Pohjanmaan pohjoisella rannikolla sekä suuressa osassa itäisintä Suomea ja Lappia.

Vasatuoton pieneneminen jatkuu Etelä-Hämeessä, Lapissa, Uudenmaan läntisellä rannikolla sekä Lounais-Saaristossa.

Hirvikannan koko ja rakenne arvioitiin hirvitalousalueittain käyttäen syksyn hirvijahdin aikana hirviseuruiden kirjaamia havainto- ja kaatotietoja sekä arviota alueelle jääneen hirvikannan koosta. Saalisilmoituksen teki 5 557 seuruetta ja havaintoja kirjasi 97 prosenttia seurueista.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat