Honkalahden sahan tuotevalikoima laajenee – jatkossa sahataan myös kuusta

Stora Enson mukaan muutos vahvistaa tukkipuun paikallista kysyntää.

Stora Enso ryhtyy sahaamaan Honkalahden sahallaan myös kuusta, yhtiöstä kerrotaan. Aiemmin sahalla on sahattu vain mäntyä.

Mäntyä Honkalahdella sahataan pääasiassa jatkossakin, kuusen osuudeksi on arvioitu noin 10 prosenttia. Honkalahdessa sahattu kuusi jatkojalostetaan höyläämällä ja liimaamalla sisäverhous- ja hirsipaneeleiksi taloteollisuuden tarpeisiin.

”Sahaamalla kuusta männyn rinnalla palvelemme jatkojalosteita tarvitsevia asiakkaitamme entistä nopeammin ja joustavammin. Samalta leimikolta voi jatkossa tulla molempia puulajeja sahalle ja sieltä puolestaan voi lähteä sekä mänty- että kuusijalosteita taloteollisuudelle samanaikaisesti. Tämä pienentää kuljetuksen hiilijalanjälkeä koko arvoketjussamme”, sanoo Honkalahden sahan johtaja Veli-Matti Juntunen.

Stora Enson mukaan sahan tuotevalikoiman lisääntyminen tarkoittaa, että tukkipuun paikallinen kysyntä vahvistuu. Tukkien lisäksi Stora Enson Imatran tehtaat tarvitsevat ohutrunkoista kuitupuuta, mistä valmistetaan erilaisia kuluttajapakkauskartonkeja korvaamaan pakkauksissa esimerkiksi muovia. Yhtiö käyttää Honkalahden ja Imatran tehtailla noin 5,5 miljoonaa kuutiota puuta vuodessa.

Stora Enson mukaan puutuotteille on nyt kysyntää.

”Puuta tarvitaan ja ostamme sitä nyt täydellä teholla”, sanoo yhtiön puunhankinnan Etelä-Suomen aluejohtaja Antti Suvinen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat