Meto: Paikallisen sopimisen lisääntyminen tuo uusia mahdollisuuksia

Yrityskohtaisissa neuvotteluissa voidaan saada läpi asioita, joita tes-neuvotteluissa ei ole läpi saatu, järjestö arvioi.

Metsäteollisuus ry ilmoitti viime viikolla irtautuvansa työehtosopimuksista neuvottelemisesta. Metsä- ja luonnonvara-alan asiantuntijoita edustava Meto näkee tässä mahdollisuuksia.

”On asioita, joita ei ole saatu läpi tes-neuvotteluissa. Niiden saavuttaminen on kuitenkin todennäköisempää yrityskohtaisissa neuvotteluissa”, järjestö arvioi.

Meto muistuttaa myös, että sen työehtosopimuksissa on ollut jo vuosien ajan paikallista sopimista. Esimerkiksi alan kolmen suuren yrityksen osalta on neuvoteltu tähänkin asti yrityskohtaisesti, eli yrityksen metolaiset yhdysmiehet ovat neuvotelleet yrityksen edustajien kanssa, toki Meton tukemina.

Kaikissa metsäteollisuuden yrityksissä paikallinen sopiminen ei kuitenkaan ole tuttua. Tämä tarkoittaa metolaisten luottamusmiesten koulutustarpeen lisääntymistä.

Nykyinen Meton Metsäteollisuus ry:n kanssa neuvottelema sopimus koskee noin 1 500 Metsäteollisuuden jäsenyrityksissä työskentelevää asiantuntijaa. Sopimus on voimassa vuoden 2022 loppuun saakka eli pisimpään kaikista Metsäteollisuus ry:n sopimuksista. Se tarkoittaa, että Metolla on muita liittoja enemmän aikaa valmistautua tulevaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito