Hyvä markkinatilanne nosti Metsä Groupia

Tuotteiden kysyntä jatkui vahvana kolmannella vuosineljänneksellä.

Metsä Group paransi tulostaan heinä-syyskuussa. Vertailukelpoinen liiketulos nousi 223 miljoonaan euroon, kun vuosi sitten tulosta kertyi 134 miljoonaa euroa. Liikevaihto kohosi 1,4 miljardiin euroon.

Pääjohtaja Ilkka Hämälän mukaan kasvua selittävät niin hyvä markkinatilanne kuin kehitysinvestoinnit ja niiden tuoma kova myynti.

”Tuotteidemme vahva kysyntä jatkui kolmannella vuosineljänneksellä. Tuoteryhmien hinnat säilyivät vakaana tai nousivat hieman”, Hämälä arvioi.

Kesäleimikot kiinnostavat

Markkinanäkymät ovat vakaat. Puutuotteiden kysynnän yhtiö ennakoi jatkuvan hyvänä, etenkin vanerituotteiden tilauskannan odotetaan paranevan. Sahatavaran kysynnän odotetaan jatkuvan päämarkkina-alueella Euroopassa vakaana, sellumarkkinoilla kysyntä ja tarjonta ovat hyvin tasapainossa. Kuluttajapakkauskartongin kysynnän arvioidaan nousevan, pehmo- ja ruoanlaittopapereiden kysyntä pysynee puolestaan vakaana.

Puun kysyntä kohdistuu yhtiön mukaan nyt kesäkorjuukelpoisiin harvennus- ja uudistusleimikoihin. Energiapuussa kiinnostaa lähinnä latvusmassa. Metsänhoitopalveluiden myynnin odotetaan pysyvän hyvänä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Keskustelut

Kuvat