Idearikas edelläkävijä – Teollisuusneuvos Eino Kollista elämänkerta

Kolli loi Vierumäen Teollisuudesta yhden aikansa merkittävimmistä yksityisistä sahayrityksistä.

Marjatta ja Eino Kollin Säätiö kunnioittaa elämänkerralla ja yrityshistorialla teollisuusneuvos Eino Kollin mittavaa elämäntyötä.

Kolli tunnetaan suomalaisen saha- ja puutuoteteollisuuden innovatiivisena kehittäjänä. Käkisalmen maalaiskunnassa vuonna 1925 syntynyt Kolli loi Vierumäen Teollisuudesta yhden aikansa Suomen merkittävimmistä yksityisistä sahayrityksistä.

Kollin elämäntyö jatkuu säätiössä, jonka myöntämillä apurahoilla edistetään erityisesti metsätalouden ja puunjalostusteollisuuden kehitystyötä ja innovaatioita.

”Kirja täydentää kokonaiskuvaa sahateollisuuden toimialasta ja kertoo sukupolvitarinan karjalaisen evakkopojan tiestä metsäalan opintoihin ja aikansa suurimman sahateollisuuden yrityksen kehittäjäksi”, kertoo Löysipomo – Eino Kollin työ ja elämä -kirjan kirjoittaja, toimittaja ja entinen kansanedustaja Markku Laukkanen.

Tavoitteena on ollut Laukkasen mukaan Eino Kollin oman äänen kuuluminen ja ajankuvan luominen.

”Hänen omat yritystoiminnan kuvauksensa perustuvat eri aikakausien haastatteluihin, muisteluksiin ja yritystoimintaa koskeviin kirjoituksiin, joita on säilynyt eri julkaisuissa ja arkistoissa.”

Laukkasen mukaan Kolli näki puunkäytön monipuoliset mahdollisuudet ja toi markkinoille useita uusia puutuotealan tuotteita ensimmäisten joukossa, mikä turvasi suhdanteista riippumattoman yrityksen täystyöllisyyden.

”Metsä ja puu olivat Eino Kollin työ ja elämä”, Laukkanen kiteyttää.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa