Ikean lastenhuonekaluissa puuta laittomista hakkuista

Ikea on kertonut lopettaneensa puun hankkimisen Siperian ja Venäjän Kaukoidän "terveyshakkuilta". Myös FSC-sertifiointijärjestö kertoo lopettaneensa yhteistyön Ikean alihankkijan kanssa.

Ikean lastenhuonekaluihin on todennäköisesti vuosien ajan päätynyt puuta laittomilta hakkuualueilta Siperiasta, kertoo ympäristöjärjestö Earthsight. Ikea on kertonut lopettaneensa yhteistyön siperialaisen puutavarantoimittajan kanssa keväällä 2021.

Myös FSC-sertifiointijärjestö on kertonut, että on keskeyttänyt sertifioinnin kaikelle Venäjän Irkuktskin alueelta hankitulle puutavaralle, jonka hakkuun perusteena on ollut metsän terveys.

Irkutskin alueen hakkuita on perusteltu metsätuhoilla, mutta tosiasiassa hakkuita on toteutettu esimerkiksi luonnonsuojelualueilla. Ympäristöjärjestö Earthsightin tiedot perustuvat muun muassa Venäjän oikeuslaitoksen dokumentteihin, tulliasiakirjoihin ja satelliittikuviin.

Irkutskista hakattu puu kuljetettiin Indonesiaan, jossa siitä on valmistettu Ikean suosittuja lastenmallistojen huonekaluja. Earthsightin raportista kertoi esimerkiksi NBC.

Kommentit (2)

  1. Panu

    Yllätys.

  2. Uutinen olisi, ettei Ikean kalusteissa käytetä laittomasti hakattua puuta.

Puukauppa Puukauppa