Itävaltalaistaustainen puunjalostusyritys ostaa Luvian Sahan

"Nyt aika oli kypsä omistajuudesta luopumiselle ja yrityksemme seuraavalle askeleelle", toteavat Huhtamaan perheen omistajaosakkaat.

Itävaltalaistaustainen puunjalostusyritys HS Timber Group ostaa Länsi-Suomessa toimivan Luvian Sahan. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Luvian Saha tuottaa vuosittain noin 300 000 kuutiota sahatavaraa. Sahaustuotannosta 70 prosenttia on kuusta ja 30 prosenttia mäntyä. Yhtiön liikevaihto on 85 miljoonaa euroa ja työntekijöitä sahayrityksellä on 120.

Luvian Saha on vuonna 1976 perustettu perheyritys.

”Nyt aika oli kypsä omistajuudesta luopumiselle ja yrityksemme seuraavalle askeleelle”, toteavat Huhtamaan perheen omistajaosakkaat sahayhtiön tiedotteessa.

Pääkonttori Itävallassa, tuotantolaitokset Romaniassa

HS Timber Groupin kotipaikka on Itävallan Wienissä, mutta yhtiön tuotantolaitokset sijaitsevat pääasiassa Itä-Euroopassa. Yrityksellä on kaksi sahaa, pylväs- ja palkkitehdas sekä rimalevytehdas Romaniassa sekä yksi saha Saksassa.

HS Timber Group työllistää yhteensä peräti noin 3 500 henkilöä. Yhtiöllä on myös ollut käynnissä sahaprojekti Svislatšissa Valko-Venäjällä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa