Joulukuusiperinne muuttuu vähitellen

Suomalaiset kantavat koteihinsa tänäkin jouluna noin 1,5 miljoonaa kuusta.

Joulukuusi hankitaan useampaan kuin joka toiseen suomalaiseen kotiin. Kotimainen kuusi on edelleen suosituin joulupuu, mutta perinteessä on tapahtunut myös muutoksia viime vuosina: kotiin kannetaan yhä pienempiä kuusia.

Suomalaiset ovat tottuneet pieniin edullisiin kuusiin, joita kauppaketjut ovat tarjonneet jo vuosia. Ympäristötietoisuuden lisääntyminen näkyy myös joulupuuhankinnoissa. Yhä useampi hankkii kotiinsa ruukkukuusen, jonka voi myös istuttaa myöhemmin pihalle. Ruukkukuusen kasvattaminen joulupuukäytön jälkeen vaatii kuitenkin hieman vaivaa ja taitoa.

Suomalaiset hankkivat kotiinsa tänä jouluna kaikkiaan noin 1,5 miljoonaa kuusta, joista miljoona tulee kotimaisilta kuusiviljelmiltä. Omasta tai tuttavien metsistä haetaan noin 300 000 kuusta ja reilut 150 000 kuusta tuodaan ulkomaisilta viljelmiltä.

”Kotiin kannattaa kantaa taimikossa hitaasti kasvanut tuuhea kuusi. Näin saadaan tilaa parempikasvuisille puille, mikä lisää myöhemmin myös metsän hiilensidontaa”, sanoo metsänhoidon johtava asiantuntija Markku Remes Suomen metsäkeskuksesta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.