Kalixin Rolfs Såg käynnistyy uudelleen

Ruotsalaissaha on ostanut aiemmin tukkia myös Suomesta.

Pohjoissuomalaisillekin tukin myyjille vuosien mittaan tutuksi käynyt, lähellä Suomen rajaa Kalixissa toimiva Rolfs Såg saa uuden omistajan, joka ilmoittaa käynnistävänsä sahan toiminnan uudelleen.

Rolfs Sågin tähän asti omistanut Setra etsi sahalle uutta omistajaa jo muutama vuosi sitten. Kun sopivaa ei löytynyt, sahan toiminta päätettiin lopettaa viime vuonna. Päätöstä arvosteltiin ankarasti. Setra on puoliksi Ruotsin valtion metsäyhtiö Sveaskogin ja Keski-Ruotsin metsänomistajayhdistys Mellanskogin omistama sahayhtiö.

Nyt Rolfin sahalle on löytynyt ostaja, Stochult Holding, joka omistaa jo entuudestaan Pohjois-Ruotsissa Glommers Timber Ab -nimisen sahayrityksen.

Rolfs Såg on jo kolmas Setran Pohjois-Ruotsissa lopettama saha, joka käynnistetään uudelleen. Sahayritys Stenvalls on jo aiemmin ostanut Setralta Lövholmenin ja Seskarön sahat ja käynnistänyt niiden tuotannon uudelleen. Stenvalls on myös rakentanut Lövholmeniin uuden pikkutukkilinjan.

Rolfs Såg tuottaa havusahatavaraa vuosittain 150 000 kuutiometriä. Saha on takavuosina ostanut tukkia myös Pohjois-Suomesta.

Asiasta uutisoi ensiksi Ruotsin maaseutusanomalehti ATL.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa