Taimikonhoitomäärät viidenneksen kasvussa Ruotsissa

Myös metsänviljely lisääntynyt vuoden 2017 jälkeen.

Ruotsalaismetsänomistajat ovat innostuneet hoitamaan taimikoitaan entistä laajemmin. Vuodesta 2017 viime vuoteen taimikonhoitoala kasvoi viidenneksen.

Suurimman osan, 70 prosenttia, taimikoista hoitivat yksityiset metsänomistajat. Osuus on huomattava, koska yksityiset omistavat Ruotsin talousmetsistä vain 48 prosenttia. Valtaosa taimikonhoitoalasta keskittyy maan eteläisiin osiin, jossa yksityismetsien osuus on keskimääräistä korkeampi.

Myös metsänviljely lisääntyi Ruotsissa. Istutuksen ja kylvön ala kasvoi vuodesta 2017 viime vuoteen vajaat kuusi prosenttia. Yhteensä maassa viljeltiin viime vuonna metsää noin 190 000 hehtaaria. Määrä alkaa lähennellä 1980-luvulla saavutettuja kaikkien aikojen ennätyksiä.

Kontortan istutus laskussa

Alun perin Pohjois-Amerikassa kasvavan kontortamännyn viljely on supistumassa. Viime vuonna kontortaa istutettiin 2 000 hehtaaria, kun vielä 2016 istutusala oli kaksinkertainen. Kaikkiaan Ruotsin metsiin on vuoden 1980 jälkeen istutettu puoli miljoonaa hehtaaria kontortaa.

Tiedot perustuvat Ruotsin metsähallinnon Skogsstyrelsenin tilastoihin. Ensimmäisenä niistä uutisoi Ruotsissa ilmestyvä maaseutusanomalehti ATL.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito