Kansalaisilla myönteinen kuva metsäteollisuudesta, vihreiden kannoissa selvä muutos

Kyselytutkimuksen mukaan vastaosa vastaajista luottaa, että teollisuus pystyy huolehtimaan puun riittävyydestä.

Metsäteollisuuden maine suomalaisten keskuudessa on hyvä, Metsäteollisuus ry:n teettämä tuore kyselytutkimus kertoo. Valtaosa kyselyyn vastaajista piti metsäteollisuutta merkittävänä vienti- ja verotulojen turvaajana, hyvänä sijoituskohteena ja hyvänä työnantajana.

Aiempaa useampi piti metsäteollisuutta innovatiivisena ja uusiutuvana toimialana (66 prosenttia vastaajista). Samoin aiempaa useampi katsoi metsäteollisuuden kohtelevan metsiä vastuullisesti (65 prosenttia).

Hieman yli puolet vastaajista oli sitä mieltä, että eri teollisuuden aloista metsäteollisuus hoitaa ympäristövastuun parhaiten. Kaksi vuotta tehdyssä vastaavassa kyselyssä tätä mieltä oli vain 38 prosenttia.

Valtaosa vastaajista (78 prosenttia) oli sillä kannalla, että metsäteollisuus pystyy huolehtimaan puun riittävyydestä.

Iso muutos vihreissä ja vasemmistoliitossa

Eniten metsäteollisuuden maine näyttää parantuneen vihreiden ja vasemmistoliiton äänestäjien keskuudessa. Vuonna 2021 vastaavan kyselyn tuloksia läpileikkasi vastaajien puoluekannatuksesta kumpuava ero: vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajat suhtautuivat lähtökohtaisesti kielteisemmin metsäteollisuuteen. Nyt merkittävintä parantumista metsäteollisuuden maineessa on tapahtunut juuri vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajien keskuudessa.

”Maamme metsistä ja metsäteollisuuden roolista on käyty päättyneellä hallituskaudella ajoittain kiivastakin keskustelua julkisuudessa. On kiinnostavaa huomata, että tämä keskustelu on entisestään vahvistanut metsäteollisuuden hyvää mainetta Suomessa”, Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Paula Lehtomäki sanoo tiedotteessa.

Tutkimuksen toteutti E2 Tutkimus. Aineisto kerättiin kesällä 2023 internetpaneelissa, joka edustaa 16 vuotta täyttäneitä suomalaisia. Kyselyyn vastasi 2 046 suomalaista. Virhemarginaali on noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa. Vastaava kyselytutkimus on tehty aikaisemmin vuosina 2018 ja 2021.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa