Spinnovan liiketappio ylitti liikevaihdon, ”lasku oli odotettavissa”

Uusi toimitusjohtaja Tuomas Oijala aloittaa viimeistään ensi vuoden alussa.

Puupohjaisia tekstiilikuituja valmistavan Spinnovan alkuvuoden tulos heikkeni. Tappiota kertyi 11 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli vajaat 6 miljoonaa euroa. Liikevaihto nousi lähes 9 miljoonaan euroon, siinä kasvua vuodentakaiseen on runsas miljoona euroa.

”Liiketuloksen lasku oli odotettavissa, ja se oli seurausta meidän ja yhteisyritystemme toiminnan ylösajosta ja kasvaneista henkilöstökustannuksista”, yhtiön väliaikainen toimitusjohtaja ja talousjohtaja Ben Selby kertoo tiedotteessa.

Yhtiö kertoi arvioivansa strategiaansa uudelleen. Tarkoitus on painottaa strategiassa niitä osia, jotka tuottavat nopeimmin positiivista kassavirtaa lyhyellä tai keskipitkällä aikavälillä ja tuottavat eniten arvoa yhtiön sidosryhmille.

Kiertotaloudessa nähdään merkittäviä mahdollisuuksia.

”Näemme merkittävän mahdollisuuden ottaa johtajan roolin tekstiiliteollisuuden kiertotaloudessa. Brändit ja loppukuluttajat haluavat nähdä enemmän kierrätysraaka-aineista valmistettuja tekstiilejä”, Selby sanoo.

Uusi toimitusjohtaja aloittaa

Spinnovan uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu diplomi-insinööri Tuomas Oijala. Hän aloittaa viimeistään ensi vuoden alussa, siihen saakka väliaikaisena toimitusjohtajana jatkaa Ben Selby.

Oijala on tehnyt pitkän uran Kone Oyj:ssä strategian, kaupallisen toiminnan ja liiketoiminnan kehittämisen parissa. Viimeisimpänä hän toimi Kone Tanskan toimitusjohtajana ja tällä hetkellä hän toimii globaalin New Building Solutions -liiketoiminnan johtajana.

Edellinen toimitusjohtaja Kim Poulsen jätti yhtiön huhtikuussa.

Spinnovan teknologiaa käyttävä tehdas avattiin toukokuussa Jyväskylässä. Tehtaan operoinnista vastaa Woodspin, joka on Spinnovan ja sellujätti Suzanon yhteisyritys. Tehdas tuottaa vuosittain 1 000 tonnia kestävää, kierrätettävää ja täysin biohajoavaa tekstiilikuitua vastuullisesti kasvatetusta puusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat