Kari Jordania ehdotetaan Stora Enson hallituksen puheenjohtajaksi

Uudeksi jäseneksi hallitukseen esitetään Astrid Hermannia.

Stora Enson osakkeenomistajien nimitystoimikunta esittää yhtiön yhtiökokoukselle, että Kari Jordan valitaan hallituksen puheenjohtajaksi. Pitkään Metsä Groupia johtanut Jordan valittiin Stora Enson hallitukseen viime vuonna. Nykyistä hallitusta johtaa Antti Mäkinen.

Hallituksen varapuheenjohtajaksi toimikunta ehdottaa Håkan Buskhea.

Toimikunta esittää hallitukseen entiseen tapaan yhdeksää jäsentä. Nykyisen hallituksen jäsenistä Hock Goh on ilmoittanut, että hän ei ole enää käytettävissä hallituksen jäseniä valittaessa. Hänen tilalleen toimikunta esittää Astrid Hermannia. Hermann (s. 1973) on USA:n ja Saksan kansalainen, ekonomi ja MBA. Hermann on kokenut taloustoimintojen johtaja, jolla on laaja kokemus kansainvälisestä nopeasti liikkuvien kulutustavaroiden teollisuudesta. Hän toimii tällä hetkellä talousjohtajana Beiersdorf AG konsernissa, joka on saksalainen globaali yhtiö ihonhoitotuotteiden ja henkilökohtaisten hygieniatuotteiden markkinalla.

Nimitystoimikunta esittää yhtiökokoukselle, että hallituksen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja hallituksen muiden jäsenten vuosipalkkioita korotetaan noin 2,5−3 prosenttia.

Osakkeenomistajien nimitystoimikuntaan kuului neljä jäsentä: Antti Mäkinen (hallituksen puheenjohtaja), Håkan Buskhe (hallituksen varapuheenjohtaja) ja kahden suurimman osakkeenomistajan nimittämät jäsenet, Reima Rytsölä (Solidium Oy) ja Marcus Wallenberg (FAM AB). Toimikunnan päätehtävänä oli valmistella vuoden 2023 varsinaiselle yhtiökokoukselle esitys hallituksen jäsenistä ja heidän palkkioistaan.

Stora Enson varsinainen yhtiökokous kokoontuu 16. maaliskuuta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa