Kartonki jatkaa kasvua, muutoin metsäteollisuuden tuotantomäärissä laskua, kertoo Metsäteollisuus ry

Huhti-kesäkuussa metsäteollisuuden tuotantomäärät olivat kartonkia lukuun ottamatta pienemmät viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Metsäteollisuus ry:n tiedotteen mukaan kemiallisen metsäteollisuuden tuotantomäärät olivat suuremmat ensimmäiseen kvartaaliin verrattuna, mikä selittyy alkuvuoden lakon loppumisella huhtikuun puolivälissä. Viime vuoteen verrattuna paperin ja sellun tuotantomäärät laskivat merkittävästi. Kartongin tuotanto puolestaan kasvoi prosentilla ja oli toisella neljänneksellä 1,1 miljoonaa tonnia.

Mekaanisen metsäteollisuuden tuotantomäärissä ei ollut suurta muutosta edellisvuoteen nähden. Sahatavaran tuotanto laski 2,5 prosenttia ja vanerin 2,1 prosenttia.

”Kun huomioidaan alkuvuoden epävarmuudet toimintaympäristössä, voi metsäteollisuuden sopeutumis- ja tuotantokykyä pitää vahvana. Metsäteollisuus on pysynyt kotimaisen tuotannon ja vientiteollisuuden kivijalkana. On meidän kaikkien etumme, että alan toimintaedellytyksistä pidetään näinä muutosten aikoina erityistä huolta”, alleviivaa Metsäteollisuus ry:n vt. toimitusjohtaja Jyrki Peisa.