Keitele jatkaa lämpötoimituksia Savon Voimalle

Sopimuksen muukaan Keiteleen sahalla tuotettu lämpö siirretään Keiteleen kaukolämpöverkkoon vuoteen 2030.

Energiakonserni Savon Voima ja Keitele Energy ovat tehneet jatkosopimuksen lämmön toimituksesta. Sopimuksen mukaan Keitele Timberin sahalla tuotettu lämpö siirretään Savon Voiman Keiteleen kunnan kaukolämpöverkkoon.

Sopimus on jatkoa 2005 aloitetulle lämmöntoimitussopimukselle ja jatkuu vuoteen 2030.

Lämpökeskuksella tuotetaan kaukolämpöverkkoon vuosittain noin 8 000 megawattituntia energiaa, mikä tarkoittaa noin 400 omakotitalon energiankulutusta. Tavoitteena on kattaa koko Keiteleen kaukolämpöverkon lämmön tarve yli 97-prosenttisesti.

”Toimitussopimuksen uudistaminen on luontainen jatkumo pitkään jatkuneelle yhteistyölle. Keitele Energy on määrätietoisesti kehittänyt lämmöntuotantoaan uusimalla 15 megawatin bioenergialaitoksen ja asentamalla savukaasupesurit Keiteleen lämpölaitokselle. Näin lämpöenergia saadaan maksimaalisesti talteen, eikä hukkalämpöä synny”, sanoo Keitele Timberin toimitusjohtaja Matti Kylävainio tiedotteessa.

Keitele Energy kuuluu Keitele Groupiin.

 

Kommentit (1)

  1. Olisi mielenkiintoista ja tärkeääkin tietää, millä hinnalla Keitele myy energiaa Savon Voimalle ja millä hinnalla tämä myy sen kaupungille? Ottaako kaupunkikin vielä välityspalkkiota?

    Savon Voima on tullut tunnetuksi muuna kuin reiluna kauppakumppanina.

    Ylihinnoittelun lisäksi yhtiö tunnetaan salailevasta politiikastaan.

    Mielenkiintoista, miten aikoinaan kontuuhintaisen energian ja kuntien omistamasta tuottajasta ja jakelijasta on tullut lähes kasvoton ja omistajiaan tai asiakkaitaan kuuntelematon peluri.

    Viime vuoden reilusta 200 milj. lv:stä puhdasta voittoa on varmasti yli 80 miljoonaa, joista jaetaan kunnille ehkä luokkaa 10 miljoonaa ”turpa tukkoon” rahaa. Lopulla varaan haalitaan taas ahneesti lisää omistuksia.

Puukauppa Puukauppa