Keitele: Töiden jatkuminen turvaa myös metsänomistajien tulot

Sahayhtiön uusi tes-sopimus allekirjoitettiin viime viikolla.

Sahayhtiö Keitele Forest pääsi Teollisuusliiton kanssa sopuun uudesta työehtosopimuksesta pari viikkoa sitten. Uusi, kolmivuotinen sopimus allekirjoitettiin viime viikolla. Se turvaa työt kaikilla Keiteleen tehdaspaikkakunnilla ja alihankintaverkostossa, yhtiöstä kerrotaan.

Neuvotteluratkaisuun päästiin lopulta valtakunnansovittelijan toimistossa Jukka Ahtelan johdolla käydyissä neuvotteluissa. Sopua edelsi Teollisuusliiton lakkouhka sekä AKT:n saartotoimet.

Lähtökohtana neuvottelujen alkaessa oli yleistä tasoa parempien palkankorotusten varmistaminen yrityksen työntekijöille. Tarkempaa tietoa korotuksista ei ole kerrottu.

”Tämä oli myös neuvottelujen tulos, palkankorotuksista sovittiin tulevaksi kolmeksi vuodeksi. Meille on erittäin tärkeää toimia vastuullisesti ja pitkäjänteisesti, sillä ratkaisumme vaikuttavat 2 000 henkilön elämään, kun mukaan luetaan myös aliurakoitsijat sekä auto- ja metsäkoneyritykset”, Keiteleen hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kylävainio sanoo. Tarkempaa tietoa palkankorotuksista ei ole kerrottu.

Kylävainio  muistuttaa, että töiden ja viennin jatkuminen turvaa myös suomalaisten metsänomistajien tulot.

Keitele työllistää suoraan noin 550 henkilöä ja välillisesti yli 1 500 henkilöä metsänhoidossa, puunkorjuussa sekä kuljetuksessa ja logistiikassa. Yhtiön tuotannosta 90 prosenttia menee vientiin

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat