Verottaja: ”Odotamme tänä vuonna metsäveroilmoituksia sellaisiltakin, jotka eivät ole puunmyyntituloja ilmoittaneet useaan vuoteen”

Veroilmoitusta ei tarvitse tehdä, jos ilmoitettavaa ei ole, Verohallinnosta kerrotaan.

Puukauppaa tehtiin viime vuonna vilkkaasti. Verottaja muistuttaa, että vuonna 2021 puita myyneiden pitää ilmoittaa tulot metsätalouden veroilmoituksella tänä keväänä. Myös puukaupan arvonlisäverot on ilmoitettava ja maksettava.

”Metsänomistajat ovatkin tehneet ahkerasti puukauppoja. Odottelemme Verohallinnossa tänä vuonna metsäveroilmoituksia sellaisiltakin, jotka eivät ole puunmyyntituloja ilmoittaneet useampaan vuoteen”, ylitarkastaja Kari Pilhjerta Verohallinnosta kertoo.

Puun myyntitulona verotetaan tulo, jonka on saanut omasta metsästään myymästä puutavarasta.

Puun myynnistä saatu tulo on metsätalouden pääomatuloa. Pääomatulojen veroprosentti on 30 prosenttia. Yli 30 000 euron pääomatuloista maksetaan veroa 34 prosenttia.

Jos ilmoitettavaa ei ole, veroilmoitusta ei tarvitse tehdä.

”Metsätalouden veroilmoitusta ei tarvitse antaa, jos ei ole ollut vuoden aikana metsätalouden tuloja, vähennettäviä menoja tai metsävähennyksestä ja varauksista ilmoitettavia seurantatietoja”, Pilhjerta neuvoo.

Helmikuun lopussa, mieluiten verkossa

Metsätalouden veroilmoituksen määräpäivä on tänä vuonna 28. helmikuuta niillä Suomessa asuvilla metsänomistajilla, joilla ei ole maatalous- tai elinkeinotoimintaa. Maatalous- tai elinkeinotoimintaa harjoittavien metsänomistajien pitää antaa metsätalouden veroilmoitus 1. huhtikuuta. Arvonlisäverovelvollisten pitää ilmoittaa ja maksaa arvonlisävero viime vuoden puun myynneistä viimeistään 28. helmikuuta.

Verohallinto suosittelee hoitamaan veroasiat OmaVero-verkkopalvelussa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut