Koneyrittäjät: Kemera tullut tiensä päähän

Liiton mielestä valtion tuki metsänhoitotöihin tulisi ohjata jatkossa verotuksessa tehtävien vähennysten kautta.

Maa- ja metsätalousministeriön päätös keskeyttää kemeratukien jakaminen tältä vuodelta osoittaa, että järjestelmä on tullut tiensä päähän, Koneyrittäjien liitto arvioi. Liiton mielestä valtion tuki metsänhoitotöihin tulisi ohjata jatkossa verotuksessa tehtävien vähennysten kautta, jolloin rahat eivät loppuisi kesken kautta ja työt voisivat jatkua keskeytyksettä.

Liiton mukaan tilanne on nyt hankala etenkin niille metsänomistajille, jotka eivät ole ehtineet tukea hakea. Kun tukea ei ole luvassa, niin työt jäävät tältä vuodelta todennäköisesti tekemättä.

Ongelman voisi ratkaista hetkellisesti myöntövaltuuksia löysentämällä.

”Koneyrittäjien mielestä rahat kannattaisi kaivaa esiin, koska näiden työlajien tukeminen saa metsänomistajat teettämään kunnostushakkuita ja aktiivinen tekeminen tuo rahat nopeasti takaisin erilaisten verojen muodossa”, Koneyrittäjien liiton varatoimitusjohtaja Simo Jaakkola toteaa.

”Lisäksi on huomattava, että jokaisessa kohteessa metsänomistajat ja muut asiakkaat käyttävät eniten omaa rahaa, joten tuettavat työt tehdään tarpeeseen eikä tukien takia.

METSÄLEHTI