Koneyrittäjät muistuttavat veroedusta, kotipihan lumenaurauksesta kotitalousvähennystä

Pihan ulkopuolelle ulottuvan yksityistien aurauskustannukset eivät kuitenkaan oikeuta vähennykseen.

Kotitalousvähennys koskee myös piha-alueen koneellisia töitä kuten lumenaurausta, liukkauden torjuntaa ja muuta pihanhoitoa, Koneyrittäjät muistuttavat. Yrittäjät tarjoavatkin talvikunnossapitoa kuten lumen aurausta ja liukkauden torjuntaa myös kotitalouksille.

Kotitaloudet saavat vähennyksen piha-alueen töistä, mutta esimerkiksi pihan ulkopuolelle ulottuvan yksityistien aurauskustannukset eivät oikeuta vähennykseen. Vähennyksen voi saada kotona tai vapaa-ajan asunnolla teetetyn työn kustannuksista.

Konetöitä tilaavan kuluttajan kannattaa selvittää jo palvelua ostaessaan, onko työn tekevä yrittäjä merkitty ennakkoperintärekisteriin. Jos on, niin työn teettäjä voi vähentää 40 prosenttia ostetun työn kustannuksesta.

Vähennyksen enimmäismäärä on 2 250 euroa henkilöä kohden, omavastuu on 100 euroa vuodessa. Koska vähennys on henkilökohtainen, voivat puolisot saada vähennystä yhteensä jopa 4 500 euroa vuodessa.

Kommentit (1)

  1. Saako kotitalousvähennyksen jos työhön liittyy lumen siirto kaatopaikalle tai toisen omistamalle maalle lpaperusteisesti, elikkä lupa on.

Metsänomistus Metsänomistus