Koneyrittäjät: Turve otettava täyskäyttöön energiakriisissä

Teemu Tolppa valittiin Koneyrittäjien liiton metsävaliokunnan puheenjohtajaksi.

Koneyrittäjät ry:n liittokokous vaatii energiaturpeen alasajon keskeyttämistä. Liiton julkilausuman mukaan pääkaupunkiseutu turvautuu edelleen vahvasti kivihiileen, vaikka vielä hetki sitten juuri sieltä kuultiin kovimmat puheet uusiutuvasta energiasta ja turpeen käytön lopettamisesta.

Koneyrittäjien mielestä turpeen kustannuskilpailukykyä on parannettava esimerkiksi kaukolämpöyhtiöiden vastikkeettomilla päästöoikeuksilla tai asettamalla päästöoikeusmaksuille katto.

”Näin voimme käyttää kotimaista turvetta maailman ääristä nyt rahdattavan kivihiilen ja öljyn sijaan ja samalla vähentää myös metsien käyttöön kohdistuvaa painetta”, kannanotossa todetaan.

Liiton mukaan toimia tarvitaan viimeistään tammi-­helmikuussa, jotta ensi kesän turvetuotantokausi kyetään hyödyntämään täysimääräisesti.

Koneyrittäjien liittokokous valitsi järjestön varapuheenjohtajaksi toimitusjohtaja Teemu Tolpan Janakkalasta. Tolppa valittiin myös metsävaliokunnan puheenjohtajaksi.

Kommentit (1)

  1. Panu

    Se on juuri näin. Sitten kun fossiilisten käytöstä on päästy kokonaan niin voidaan seuraavaksi alkaa harkita turpeen alasajoa. Siis jos järkevästi toimittaisiin.

Metsänhoito Metsänhoito