Konnekuljetus ostaa Kosken Megawatin

Konnekuljetuksen palveluihin kuuluu jatkossa myös metsäenergian haketus.

Metsäteollisuuden kuljetuksiin erikoistunut Konnekuljetus Oy laajentaa liiketoimintaansa ostamalla Kosken Megawatti Oy:n koko osakekannan. Kaupan myötä Konnekuljetuksen palvelu laajenee haketukseen ja murskaukseen sekä erilaisten kiertotalouden materiaalien käsittelyyn.

Konnevedeltä käsin toimivan Konnekuljetuksen nykyinen liiketoiminta painottuu mekaanisen metsäteollisuuden sivutuotteiden kuljetuksiin ja terminaalipalveluihin. Nyt ketju täydentyy metsäenergian haketuksella sekä murskaus- ja lajittelupalveluilla myös muille kierrätysmateriaaleille.

Kaupan myötä Konnekuljetuksen liikevaihto kasvaa noin 18 miljoonaan euroon ja henkilöstömäärä noin 80:een. Konnekuljetus kertoo hakevansa uudelle liiketoiminnalle voimakasta kasvua.

”Kosken Megawatti on tunnettu toimija alalla ja he ovat rakentaneet äärettömän hyvän yrityksen pitkäjänteisellä ja ammattitaitoisella työllä, jota arvostan suuresti. Yrityksessä on paljon osaamista ja halua ratkoa haasteita innovatiivisten kokeilujenkin kautta”, Konnekuljetuksen toimitusjohtaja Mika Liimatainen kertoo.

Kosken Megawatti jatkaa toimintaansa normaalisti ja omalla nimellään. Entiset omistajat jatkavat siirtymäkauden ajan yrityksen palveluksessa.

”Näemme Konnekuljetuksen kanssa liiketoiminta-alueiden prioriteetit ja tulevaisuuden kasvumahdollisuudet samalla tavalla. Pitkä yhteistyön historia ja molempien perheyhtiötausta sekä samankaltainen toimintakulttuuri luovat hyvän pohjan jatkolle”, kuvailee Kosken Megawatin perustajaosakas Ilkka Vertainen.