Korkeat hinnat ja suuret volyymit kohensivat Stora Enson tulosta

Metsäyhtiö Stora Enso teki vuoden 2021 toisella vuosineljänneksellä yli puolet suuremmat voitot kuin vuotta aiemmin samalla ajanjaksolla.

Stora Enson toisen vuosineljänneksen tulos oli huhti-kesäkuussa 364 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 178 miljoonaa euroa. Myös liikevaihto kasvoi melkein 500 miljoonalle eurolla 2 592 miljoonaan euroon.

Yhtiön mukaan syynä kasvuun ovat tuotteiden korkeat hinnat ja toimitusten suuret volyymit. Vaikutus näkyy erityisesti sellun, pakkausmateriaalien ja sahatavaran sekä muiden puutuotteiden hinnoissa ja toimituksissa.

Stora Enso arvioi maailmantalouden toipuvan pandemiasta nopeasti ja yhtiön tuotteiden kysynnän pysyvän vahvana. Ainoastaan graafisten paperien kysynnän arvioidaan edelleen hiipuvan.

Yhtiö kertoi samalla, että sen biohiiltä valmistava koelaitos Sunilassa on käynnistymässä. Laitoksessa tuotetaan akkuihin tarkoitettua puupohjaista hiiltä.

Toimitusjohtaja Anniva Bresky kommentoi myös EU-lainsäädäntöä.

”EU:ssa tapahtuu paljon alueilla, joilla on suora vaikutus Stora Ensoon. EU:n kestävän rahoituksen taksonomia julkaistiin huhtikuussa. Meillä on hyvät mahdollisuudet täyttää luokittelujärjestelmän kriteerit, koska kestävä metsänhoito ja toiminta ovat strategiamme perusta. EU:n metsästrategia julkaistiin viime viikolla. Vastuullisesti hoidetut metsät ja uusiutuvat, kiertotalouden mukaiset tuotteet ovat osa ratkaisua EU:n kunnianhimoisten ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi”, Bresky totesi.

Korjattu ingressiin liki puolet suuremmat muotoon yli puolet suuremmat 22.7.2021

Kommentit (1)

  1. Voi olla vähän hiustenhalkomista mutta eikös tuo 364 milj. ole yli puolet suurempi kuin 176 milj:aa ?

Puukauppa Puukauppa