Koronakriisi painoi heinä–syyskuussa metsäteollisuuden tuotantoa

Kartonki ja sellu sinnittelivät parhaiten, paperit olivat suurimmat putoajat.

Metsäteollisuuden tuotanto aleni kautta linjan heinä–syyskuussa, syynä koronakriisin vaimentama kansainvälinen kysyntä.

Parhaiten pintansa pitivät Metsäteollisuus ry:n mukaan kartongin ja sellun tuotanto. Kartongin tuotantotonnit laskivat kesäkvartaalilla 2,1 prosenttia ja sellun 2,9 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan.

Pakkauskartonkien kysyntää tukee koronapandemian aikana muiden muassa kasvanut verkkokauppa ja sellun tuotantoa hygieniatuotteiden vahva kysyntä.

Heinä-syyskuussa sahatavaran tuotanto pysyi lähellä viimevuotista tasoa. Tuotettujen vanerikuutioiden määrä laski 16 prosenttia viimevuotisesta, mikä voi osin selittyä yksittäisillä toimituksilla, sillä vaneri on tuoteryhmänä suomalaisessa tuotannossa pieni.

Voimakkaimmin taloussuhdanteen vaimeneminen koettelee paperin tuotantoa. Heinä-syyskuussa tuotettiin 25 prosenttia vähemmän paperia kuin vastaavana aikana viime vuonna.

Jyrkimmin on supistunut paino- ja kirjoituspapereiden tuotanto. Graafisten papereiden tuotantotonnit ovat tammi–syyskuussa laskeneet 30,4 prosenttia viimevuotisesta, kun erikoispapereissa lasku on ollut 3,4 prosenttia. Erikoispapereita ovat esimerkiki tarra- ja irrokepaperit.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa