Koskisen Oyj:n Pahta: Velkarahastot sahainvestointien rahoittajiksi

Pahta kanavoisi säästötilien talletukset kasvuyritysten investointeihin.

Jukka Pahtan mukaan velkarahastojen avulla sahainvestointien rahoitukseen tulisi suurempi vaikuttavuusvipu kuin nykyisellä keinovalikoimalla. (Kuva: Petri Koskinen)
Jukka Pahtan mukaan velkarahastojen avulla sahainvestointien rahoitukseen tulisi suurempi vaikuttavuusvipu kuin nykyisellä keinovalikoimalla. (Kuva: Petri Koskinen)

Koskisen Oyj:n toimitusjohtaja Jukka Pahta esittää yksityisiä velkarahastoja sahateollisuuteen kasautuneen modernisointitarpeen rahoittajiksi.

”Suomessa yritysrahoitus on hyvin pankkivetoista, mutta pankkeihin kohdistuva sääntely kiristyy, minkä vuoksi pankkien halu ja kyky rahoittaa pk-sektorin investointeja on heikko.”

Pahta korostaa, että kasvuinvestointeihin tarvitaan toimivat rahoitusmarkkinat, jossa pankit ja muut rahoittajat kilpailevat. Nyt vaihtoehtoiset rahoittajat puuttuvat.

”Yksityisillä henkilöillä on toista sataa miljardia euroa säästötileillä. Tämä pääoma tulisi saada rahoittamaan suomalaisen pk-sektorin yrityksiä, joissa on kasvu- ja työllistämispotentiaalia.”

Pahta näkee yksityisten velkarahastojen etuna pankkeihin verrattuna, että monia investointeja rahoittava rahasto voi hyväksyä myös yksittäisiä suurempiriskisiä rahoituskohteita.

”Tätä riskiä voitaisiin ainakin osittain kattaa julkisilla takauksilla.”

Pahtan mukaan velkarahastojen avulla rahoitukseen tulisi suurempi vaikuttavuusvipu kuin nykyisellä keinovalikoimalla, joka koostuu yksittäisistä avustuksista, pienemmistä suorista lainoista tai takauksista.

Pahta esitti velkarahastoja Sahateollisuus ry:n vaikuttajapäivässä Helsingissä eilen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa