”Kuidusta ja rangasta tosi hurja kisa”

Kantohinnat ovat Päijät-Hämeessä pari euroa kesäkuun huippuja alemmalla tasolla.

Esimerkiksi tällaisesta ennakkoraivatusta energiapuuleimikosta voi saada tällä hetkellä erittäin hyvän hinnan. Erot ostajien tarjouksissa voivat tosin olla suuria. Kuva: Sami Karppinen.

Puukauppa on ollut kesälomien jälkeen osin odottavassa tilassa, mutta ainakin Päijät-Hämeessä kauppa on käynnistynyt ennakoitua positiivisimmissa merkeissä.

”Pelkäsimme pahempaa, mutta hinnoissa ei näytä tapahtuneen suurta sukellusta. Kesäkuun huippuhinnoista ollaan tultu noin pari euroa kuutiolta alaspäin”, kuvailee metsänhoitoyhdistys Päijät-Hämeen johtaja Jari Yli-Talonen tilannetta Metsälehdelle.

Yli-Talosen mukaan kuusitukin hinta päätehakkuukaupoissa on liikkunut nyt 76–78 euron tuntumassa. Yli-Talosen havaintojen mukaan puusta on Päijät-Hämeessä maksettu korkeampia hintoja, mitä hintatilastoista voisi päätellä. Kovin kysyntä on kuitupuulla ja energiarangalla.

”Kuidusta ja rangasta käydään ostajien välillä tosi hurjaa kisaa. Leimikoihin on tullut jopa seitsemää tarjousta ja kysyntä näyttäisi jatkuvan hyvänä. Tällä hetkellä yhdistyksellä on tarjouspyyntöjä noin 40 000 kuutiosta puuta.”

Ajantasaiset puunhinnat löytyvät Metsälehden sivuilta.

Kommentit (2)

  1. Kuitupuu menee suurimmaksi osaksi energiaksi juurikin hinnan takia! Parhaat tienlaitahinnat ovat karsitulla energiarangalla olleet yli 50€ kiinto.
    Jos vertaa viime vuoteen, niin ennakkoraivuiden kohteissa puusto on pienentynyt, eli enää ei puhuta enää edes ensiharvennus metsästä ja sinne tehdään harvennusta täyttä häkää nyt talvella!

  2. suorittava porras

    Tuon havainnon perusteella ihmetellään jälleen kehnoa harvennusjälkeä ja pohditaan syitä ,miksi on menty harventelemaan liian aikaisin. Mitään ei ole opittu viime talven harvennuskohusta.

Puukauppa Puukauppa