Kuitupuun hintojen nousu jatkui tammikuussa, tukkien pysyivät ennallaan

Hankintakaupoilla kuitupuun hinta nousi joulukuulta 5–6 prosenttia.

Tammikuussa puukauppaa käytiin tavanomaista tahtia, Luonnonvarakeskuksesta (Luke) kerrotaan. Yksityismetsistä ostettiin teollisuudelle puuta 3,3 miljoonaa kuutiota, mikä on 15 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten tammikuussa mutta toisaalta 11 prosenttia vähemmän kuin edellisen viiden vuoden aikana keskimäärin.

Tukkien reaaliset keskihinnat pysyivät joulukuun tasolla: kuusitukista maksettiin tammikuun pystykaupoissa keskimäärin 72,6 euroa ja mäntytukista 68,7 euroa kuutiolta.

Sen sijaan kuitupuun reaalihinnat paranivat edelleen. Kuusikuitupuun keskimääräinen pystykauppahinta oli 24,1 euroa, mäntykuitupuu 22,5 ja koivukuitupuun 22,8 euroa kuutiolta. Edelliseen kuukauteen verrattuna hinnat nousivat kahdesta kolmeen prosenttia.

Myös kuitupuun reaaliset hankintahinnat jatkoivat nousuaan: Mäntykuitupuusta maksettiin keskimäärin 42,8 euroa, kuusesta 44,3 euroa ja koivusta 44,3 euroa kuutiolta. Nousua joulukuulta on 5–6 prosenttia.

Kaikesta hankintapuusta oli tammikuussa kuitupuuta 68 prosenttia.

Luken puukauppatilastoon tietoja ilmoittavat suurimmat puun ostajat ja metsänhoitoyhdistykset. Julkaistut puumäärät edustavat noin 90 prosenttia metsäteollisuuden yksityismetsistä ostamasta puusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa