Kuljetusalan kustannustuista päätös, luvassa 75 miljoonaa euroa

Lisäksi vihreän siirtymän edistämistoimiin on luvassa 20 miljoonaa euroa.

Hallitus valmistelee kuljetusalalle pikaisesti korkeintaan 75 miljoonan euron edestä tukitoimia. Laki kuljetusalaa koskevasta määräaikaisesta tuesta työstetään työ- ja elinkeinoministeriössä pikaisella aikataululla. Asiasta päätti varautumisen ministerityöryhmä, jota johtaa valtiovarainministeri Annika Saarikko.

Tukea on mahdollista saada kolmelta kuukaudelta (tammikuu-maaliskuu 2022), ja sen tarkemmat ehdot tarkentuvat lakivalmistelussa. Valmistelussa huomioidaan EU:n valtiontukisääntelyn asettamat puitteet.

Myös valtion omistama rahoitusyhtiö Finnvera osallistuu kuljetusalan käyttöpääoman rahoitukseen lainoin tai takauksin. Finnvera voi myöntää rahoituksen yksin tai yhdessä muiden rahoittajien kanssa.

Lisäksi kuljetusalan vihreän siirtymän edistämiseksi hallitus valmistelee toimenpidepaketin, jossa tuetaan sähkö- ja kaasukäyttöisen kuorma- ja pakettiautokaluston hankintoja sekä liikennesähkön ja -kaasun julkisen jakeluinfrastruktuurin kehittämistä. Tähän varataan 20 miljoonaa euroa.

Ministerityöryhmän mukaan nyt päätetyt toimet tukevat hallituksen helmikuussa tekemää päätöstä ammattidieselverojärjestelmän valmistelun aloittamisesta. Valmistelun aikana arvioidaan, toteutetaanko ammattidiesel nykyjärjestelmän pohjalta vai siten, että dieselin suora verotuki poistettaisiin ja ammattiliikenteessä käytettävästä dieselöljystä maksettaisiin takautuvasti palautusta.

Kommentit (1)

  1. Panu

    Voi olla, että se kaasu liikennekäytössä kannattaa nyt kuitenkin skipata ellei jollain ole hyviä ideoita mistä sitä jatkossa saadaan kohtuuhintaan. Biokaasua toki syntyy Suomessa mutta määrät eivät käsittääkseni riitä kovin pitkälle.

Puukauppa Puukauppa