Ennätysmäärä ilmoitti metsäverot sähköisesti, ilmoituksen tekoon kului vajaat 10 minuuttia

Voi olla, että metsänomistajina on entistä enemmän uusia henkilöitä, joilla on kokemusta sähköisesti asioimisesta, Verohallinnosta arvioidaan.

Aiempaa useampi metsänomistaja on tehnyt veroilmoituksen Verohallinnon OmaVero-palvelussa. Lähes 77 prosenttia viime vuonna metsää myyneistä yksityishenkilöistä antoi metsätalouden veroilmoituksensa sähköisesti tammi-helmikuun aikana. Vuotta aiemmin ilmoituksen teki sähköisesti 68 prosenttia ilmoittajista.

Sähköisesti asioivien metsänomistajien määrä on kasvanut vuosi vuodelta ja tänä vuonna se oli ennätyksellisen suuri.

”Voi olla, että metsänomistajina on entistä enemmän uusia henkilöitä, joilla on kokemusta sähköisesti asioimisesta. Tänä vuonna kerroimme myös, että vuoden kuluttua emme enää lähetä paperisia metsäveroilmoituslomakkeita. Ehkä osa siksi rohkaistui kokeilemaan OmaVerossa ilmoittamista jo nyt”, ylitarkastaja Petri Lindroos Verohallinnosta arvelee.

Ilmoituksen teko sujui nopeasti. Verohallinnon tietojen mukaan tammi-helmikuun aikana metsätalouden veroilmoituksen tekemiseen kului OmaVerossa keskimäärin 9 minuuttia 37 sekuntia, jos veroilmoituksen teki tietokoneella. Mobiililaitteella metsätalouden veroilmoituksen tekeminen onnistui 9 minuutissa 4 sekunnissa.

Valtaosa OmaVerossa ilmoittaneista metsänomistajista käytti veroilmoituksen tekoon tietokonetta.

”Veroilmoituksen tekoon kulunut aika kertoo siitä, että suurimmalle osalle OmaVeron käyttö on luontevaa ja suoraviivaista”, Lindroos sanoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus