Kunnille rahaa puurakentamiseen

Ympäristöministeriö on myöntänyt reilut 292 000 euroa seitsemälle hankkeelle, jotka edistävät puun käyttöä julkisessa rakentamisessa.

Ympäristöministeriön Puurakentamisen ohjelma on myöntänyt avustusta seitsemälle puurakentamishankkeelle. Tuettavat hankkeet sijaitsevat Helsingissä, Vantaalla, Porvoossa, Raumalla, Keiteleellä ja Ahvenanmaalla.

Tavoitteena on tukea puurakentamisen nopeaa kehitystä kunnissa ja madaltaa kynnystä toteuttaa varsinaisia puurakennushankkeita. Julkisille toimijoille suunnattu avustushaku oli järjestyksessään kolmas ja viimeinen.

”Selvitysten, pilottikokeilujen ja uusien yhteistyötapojen lisäksi luvassa on myös lukuisia uusia puisia kouluja, päiväkoteja, asuinkerrostaloja ja kokoontumisrakennuksia”, kuvaa asiantuntija Jemina Suikki.

”Seuraavaksi panostamme siihen, että saamme avustettujen hankkeiden opit jaettua tehokkaasti eteenpäin. Näin kuntien kynnys tarttua puurakennushankkeisiin toivottavasti laskee kaikkialla Suomessa”, Suikki jatkaa.

Julkisen puurakentamisen edistäminen on yksi Puurakentamisen ohjelman painopisteistä. Puun käyttö julkisessa rakentamisessa on kasvanut tasaisesti, ja yhä useampi julkinen rakennus rakennetaan puusta. Puurakentamisen ohjelma vahvistaa kasvua avustamalla julkisten toimijoiden kehittämishankkeita sekä tarjoamalla koulutusta, oppaita ja neuvontaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.