Kysely: Bioenergialla edelleen vankka kannatus, vaikka suosio onkin vähentynyt

Lähes puolet toivoi turpeen käytön vähentämistä, uudesta energia-asennekyselystä selviää.

Bioenergialla on yhä suomalaisten vahva tuki, Bioenergia ry arvioi. Tuoreen energia-asennekyselyn mukaan 75 prosenttia vastaajista toivoi puun ja muun bioenergian käytön lisäämistä tai pitämistä nykyisellä tasolla sähköntuotannossa. Tuki on kuitenkin hienoisessa laskussa, vuotta aiemmin bioenergian lisäämistä ja nykytasolla pitämistä kannatti 79 prosenttia vastaajista.

Vastaajista 43 prosenttia toivoi lisäämistä, 32 prosenttia nykyisellä tasolla pitämistä. 16 prosenttia oli sillä kannalla, että bioenergian käyttöä tulisi vähentää nykyisestä.

Bioenergian käytön lisäämisen tuki on hiipunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Esimerkiksi vuoden 2013 kyselyssä lisäämistä kannatti vielä 75 prosenttia ja ennallaan pitämistä 14 prosenttia.

Turpeen käytön lisäämistä tai nykyisellä tasolla pitämistä toivoi 43 prosenttia, mutta vähentämisen kannalla oli hieman isompi joukko, 47 prosenttia vastaajista. Tuulivoimalla on sen sijaan lähes yksimielinen kannatus: lisäämistä tai nykyisellä tasolla pitämistä toivoi 91 prosenttia vastaajista.

Energiaomavaraisuuden kasvattaminen nousi kyselyssä edelleen tärkeimmäksi energia- ja ilmastopoliittiseksi tavoitteeksi. Keskeisiksi tavoitteiksi nousivat myös energian kohtuullinen hinta sekä päästövähennykset ja ilmastonmuutoksen hillitseminen. Yli puolet vastaajista kannatti uusiutuvien energialähteiden käytön tukia.

Energia-asennekysely tehdään vuosittain lokakuun aikana. Otos on 1000 henkeä ja se on painotettu sukupuolen, iän ja asuinalueen sekä puoluekannan mukaan täysi-ikäistä väestöä edustavaksi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa