Lakko UPM:n tehtailla päättyy – Paperiliitto ja UPM hyväksyivät sovintoesitykset

Uudet työehtosopimukset ovat peräti nelivuotisia. Palkkoja tarkastellaan uudestaan kahden vuoden kuluttua.

UPM ja Paperiliitto ovat hyväksyneet sovittelija Leo Suomaan ehdotuksen työriidan sopimiseksi. Näin vuoden alusta jatkunut Paperiliiton lakko UPM:n Suomen tehtailla päättyy välittömästi ja työntekijät palaavat töihin.

Kaikille viidelle liiketoiminnolle hyväksyttiin ensimmäistä kertaa oma työehtosopimus, mitä UPM oli pitänyt ehdottomana tavoitteenaan.

Uudet työehtosopimukset ovat peräti neljän vuoden pituisia. Palkankorotukset vastaavat yleistä linjaa, ja palkkojen tarkistuksesta neuvotellaan kahden vuoden kuluttua. ”Yleinen linja” on merkinnyt noin kahden prosentin vuotuisia korotuksia.

“Neuvotteluissa monia osa-alueita katsottiin täysin uudelta pohjalta. Prosessi oli pitkä, mutta lopulta sovimme yhdessä kunkin liiketoiminnan tarpeet ja erityispiirteet huomioivat työehdot. Ne edistävät liiketoimintojen ja yksiköiden tuottavuutta sekä kilpailukykyä ja takaavat myös työntekijöille hyvät ehdot”, sanoo UPM:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén.

Myös Paperiliitossa ollaan tyytyväisiä sovun löytymisestä. Liiton mukaan UPM:n ajama työajan pidennys ilman korvausta ei toteutunut.

”Työehtosopimusmääräysten kulmakivet eivät murtuneet, vaikka UPM tavoitteet olivat kovat. Jäsenten rivit pysyivät tiiviinä. Kiitoksemme myös kaikille muista ammattiliitoista meitä tukeneille ja liitoille taustatuesta sekä taloudellisesta tuesta Teollisuusliitolle”, toteaa Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala.

 

 

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa