Lämmin talvi painoi Vapon energiabisnestä – konsernin tulos silti parani

Energiaturve näyttää korvautuvan puupolttoaineilla kiihtyvään tahtiin, yhtiöstä arvioidaan.

Monialakonserni Vapo paransi alkuvuonna tulostaan. Ensimmäisen vuosikolmanneksen liiketulos nousi liki 32 miljoonaan euroon, mikä on 2,5 miljoonaa euroa enemmän kuin vuotta aiemmin. Liikevaihto pysyi vuodentakaisella tasolla, 236 miljoonassa eurossa.

”Kokonaisuudessaan vuosikolmannes oli sekä myynnillisesti että tuloksellisesti Vapo-konsernille vähintäänkin tyydyttävä ottaen huomioon vallitsevat poikkeusolosuhteet”, toimitusjohtaja Vesa Tempakka arvioi.

Vuoden ensimmäinen kolmannes oli kaksijakoinen. Konsernin pääliiketoiminta-alueista puutarhanhoitoon ja ammattiviljelyyn keskittynyt Grow&Care-divisioona hyötyi lämpimästä ja aikaisesta keväästä, liikevaihto kasvoi liki viidenneksellä. Sen sijaan energialiiketoimintaan ja polttoaineiden myyntiin lämmin sää vaikutti negatiivisesti. Energia-divisioonan liikevaihto kutistui 15 prosenttia vuodentakaisesta 121 miljoonaan euroon ja liiketulos viidenneksellä 5,6 miljoonaan euroon. Lasku selittyy paljolti energiaturpeen myynnin 17 prosentin pudotuksella, energiapuun ja pelletin myynnit kasvoivat ja kannattavuus parani.

Energiaturve näyttääkin korvautuvan puupolttoaineilla kiihtyvään tahtiin, yhtiöstä arvioidaan. Kahdessa vuodessa myynti on laskenut kolmanneksella, ja näillä näkymin käyttö tulee puolittumaan vuoteen 2025 mennessä.

”Sen vuoksi energiaturpeen käytön vähentämisen vauhdittamiseen ei tarvita mitään poliittisia lisätoimenpiteitä”, Tempakka korostaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa