Lappeenranta siirtyi metsä- ja tuulienergiaan

Statuksemme Suomen ilmastopääkaupunkina velvoittaa ympäristöystävällisiin tekoihin, kaupunginjohtaja Kimmo Jarva korostaa.

Lappeenrannan kaupungin kiinteistöissä käytetään seuraavat neljä vuotta vain sertifioitua metsä- ja tuulivoimalalla tuotettua sähköä. Lappeenranta on tehnyt Lappeenrannan Energian kanssa sopimuksen EKOenergian käytöstä vuosina 2017-2020.

Samalla Lappeenrannasta tuli maailman ensimmäinen kaupunki, joka ryhtyy käyttämään EKOenergia-merkittyä sähköä.

”Sitoutumalla EKOenergian käyttöön kaupunki näyttää mallia seudun yrityksille ja asukkaille sekä ottaa samalla merkittävän askeleen kohti tavoitettaan vähentää hiilidioksidipäästöjään 80 prosenttia vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Myös statuksemme Suomen ilmastopääkaupunkina velvoittaa ympäristöystävällisiin tekoihin”, kaupunginjohtaja Kimmo Jarva toteaa.

”Moni kaupunki Euroopassa käyttää jo uusiutuvaa sähköä, mutta tietääksemme Lappeenrannasta tulee näin ensimmäinen kaupunki, joka ottaa sähkönhankinnassaan käyttöönsä uusiutuvalle myös kestävyyskriteerit”, Suomen luonnonsuojeluliiton EKOenergia-ohjelmapäällikkö Riku Eskelinen kertoo.

EKOenergia on kansainvälinen sähkön ympäristömerkki. Se on luonnonsuojeluliiton mukaan ainoa Suomessa käytössä oleva sähkön ympäristömerkintä, jolla on julkisesti saatavilla olevat tuotantokriteerit sekä sähkömarkkinoista riippumaton ulkopuolinen valvonta.

METSÄLEHTI