Lauantai on luonnon päivä

Suomen Luonnon päivää juhlitaan lauantaina 27.8. eri puolilla maata. Päivän aikana järjestetään yli sata retkeä ja tapahtumaa sekä luonnossa että kaupungeissa.

Suomen Luonnon päivää juhlitaan lauantaina 27.8. eri puolilla maata. Päivän aikana järjestetään yli sata retkeä ja tapahtumaa sekä luonnossa että kaupungeissa. Tarkoitus on nauttia luonnon tuomasta ilosta ja oivaltaa sen hyvinvointia edistävä vaikutus.

Erilaista ohjelmaa on tarjolla runsaasti. Esimerkiksi kansallispuistoissa tehdään luontoretkiä, luontokeskuksissa linnunpönttöjä, luomutilat avaavat oviensa yleisölle ja Martat järjestävät sieniretkiä. Helsingissä tempaistaan Itämeren puolesta ja Kotkan Kymijoella tutustutaan Suomen uusimpaan kalatiehen.

Päivän ohjelma on koottu tapahtuman verkkosivuilta (www.luonnonpaivat.fi) löytyvälle kartalle.

Luonnonpäivä järjestetään nyt neljättä kertaa. Päivä on alun perin Suomen luonnonsuojeluliiton, Suomen ympäristökeskuksen, Metsähallituksen luontopalvelujen sekä Biologian ja maantieteen opettajien liiton yhteishanke. Edellisvuosien tapaan päivää on tänäkin vuonna rakentamassa yli 70 tapahtumajärjestäjää kyläyhdistyksistä ja järjestöistä ministeriöihin.

METSÄLEHTI