Lisäbudjetista rahoitusta Kemin biotehtaan infrahankkeille

Myös Pohjois-Suomen vanhojen metsien suojelulle tulee lisää tukea.

Hallitus päätti tiistaina lisätalousarviosta, joka laittaa käyntiin noin 5,5 miljardin euron toimenpidekokonaisuuden. Luvassa on muun muassa panostuksia väylähankkeisiin, mukana on esimerkiksi ehdollisena Metsä Groupin biotuotetehtaan investointipäätökselle yhteensä 156 miljoonan euron valtuus tähän liittyviin infrahankkeisiin. Lisäksi perusväylänpitoon tulee 30 miljoonaa euroa teiden päällysteiden korjaamiseen.

Uusia panostuksia on luvassa myös metsiensuojeluun. Lisärahaa on tulossa 20 miljoonaa euroa, joka on tarkoitus käyttää Pohjois-Suomen vanhojen metsien suojeluun ja pienimpien kansallispuistojen laajennuksiin. Määrärahalla parannetaan luonnonsuojelualueiden kytkeytyvyyttä, eheyttä ja kestävyyttä muuttuvissa olosuhteissa.

Lisärahoitusta on luvassa myös puurakentamiselle. Puurakentamisohjelman rahoitusta kasvatetaan viidellä miljoonalla eurolla, jolla kehitetään teollista puurakentamista ja puurakentamisen koulutusta. Lisäksi puukerrostalojen käynnistysavustusta korotetaan ensi vuoden loppuun saakka 1 000–5 000 euroa asuntoa kohden.

Metsähallitukselle esitetään 13 miljoonaa euroa luontokohteiden kunnostukseen ja luontomatkailun kehittämiseen.

Lisätalousarvio vahvistetaan hallituksen istunnossa torstaina.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Keskustelut

Kuvat