Lokakuussa hakattiin 11 prosenttia viimevuotista enemmän

Tammi-lokakuun hakkuumäärä oli 17 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Lokakuussa hakattiin puuta teollisuuden käyttöön 6,1 miljoonaa kuutiometriä, tiedottaa Luonnonvarakeskus. Hakkuumäärä oli 11 prosenttia vuodentakaista ja neljä prosenttia edeltävän viisivuotisjakson lokakuiden hakkuiden keskiarvoa suurempi.

Tukki- sekä kuitupuuta hakattiin molempia hieman alle 3,1 miljoonaa kuutiometriä. Tukkipuun hakkuumäärä oli 11 prosenttia suurempi ja kuitupuun kaksi prosenttia pienempi kuin viimeisten viiden vuoden aikana keskimäärin.

Yksityismetsistä korjattiin teollisuuspuuta viisi miljoonaa kuutiometriä, mikä oli 14 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Pystykauppojen osuus oli 4,7 ja hankintakauppojen 0,3 miljoonaa kuutiometriä.

Metsäteollisuusyhtiöiden omien metsien ja valtionmetsien hakkuumäärä oli 1,1 miljoonaa kuutiometriä, prosentin enemmän kuin lokakuussa vuosi sitten.

Energiapuuta korjattiin 524 000 kuutiometriä, josta 290 000 kuutiometriä oli karsittua rankaa ja kokopuuta.

Kaiken kaikkiaan tammi-lokakuussa teollisuuspuuta on hakattu 53,6 miljoonaa kuutiometriä. Hakkuumäärä on 17 prosenttia enemmän kuin viime vuonna ja kuusi prosenttia enemmän kuin edellisen viiden vuoden aikana keskimäärin.

Viiteen edelliseen vuoteen verrattuna tukkipuuta on hakattu 17 prosenttia enemmän ja kuitupuuta kaksi prosenttia vähemmän.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa