Mekaanista metsäteollisuutta uhkaa lakko

Viikon mittaisen lakon piirissä on muun muassa vaneritehtaita ja sahoja.

Teollisuusliitto aloittaa lakon mekaanisessa metsäteollisuudessa maanantaina 22. tammikuuta, ellei sitä ennen ole päästy tes-neuvotteluissa liittoa tyydyttävään ratkaisuun. Viikon mittaisen lakon piirissä on 5 000 työntekijää muun muassa vaneritehtailta ja sahoilta.

Alan työehtosopimus päättyi jo marraskuun lopussa, mutta neuvottelut ovat sujuneet nihkeästi. Työntekijöitä edustava Teollisuusliitto julisti alalle joulun alla ylityökiellon.

Liiton mukaan työnantajia edustava Metsäteollisuus ry on tuonut pöytään useita sopimuksen heikennysesityksiä, muun muassa työnantajan laajemman direktio-oikeuden vuosilomien jakamisessa.

Liitossa kummastellaan Metsäteollisuuden neuvottelutaktiikkaa.

”Ihmettelen, miksi järkevä sopiminen järjestäytyneiden työnantajien kanssa ei onnistu. Metsäteollisuus ry:n tapa neuvotella on sellainen, että jos kaikki heidän vaatimuksensa eivät mene läpi, sopimusta ei synny. Eihän tällainen menettely ole nykyaikaa”, Teollisuusliiton varapuheenjohtaja Jari Nilosaari toteaa.

Metsäteollisuus: Työtaistelutoimet peruttava

Metsäteollisuus pitää lakkovaroitusta valitettavana ja vaatii Teollisuusliittoa perumaan työtaistelutoimet. Järjestö korostaa, että ratkaisun työehtosopimuksesta tulee löytyä neuvottelemalla.

”Teollisuusliitto ei ole toistaiseksi ollut valmis käymään todellisia neuvotteluita”, sanoo Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Nina Pärssinen.

Lakkovaroitus on jo toinen metsäteollisuudessa. Ammattiliitto Pro jätti alkuviikosta varoituksen paperiteollisuuden toimihenkilöitä koskevan lakkovaroituksen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa