Husqvarnalta uusi raivaussahamalli

Husqvarna 545 FX Autotune on yhtiön ensimmäinen elektronisella kaasuttimen säädöllä varustettu raivaussaha.

Uutuussahan moottorissa on tehoa 2,2 kilowattia ja sylinteritilavuus on 45,7 kuutiosenttiä.
Uutuussahan moottorissa on tehoa 2,2 kilowattia ja sylinteritilavuus on 45,7 kuutiosenttiä.

Uusi Husqvarna 545 FX Autotune -raivaussaha tulee suosittuun, sylinteritilavuudeltaan 45-kuutiosenttimetristen sahojen kokoluokkaan. Kyse on Husqvarnan ensimmäisestä raivaussahasta, joka on on varustettu elektronisesti kaasutinta säätävällä järjestelmällä. Autotune-järjestelmä mukauttaa sahan toiminnan polttoaineseoksen, ilman kosteuden ja lämpötilan sekä korkeuden mukaan. Lisäksi järjestelmä eliminoi tukkeutuneen ilmansuodattimen aiheuttamaa haittaa.

Uutuusraivurin Autotune säätää kaasutinta kymmenen kertaa taajempaan kuin esimerkiksi Husqvarnan 50 ja 60 kuutiosenttimetrin moottorisahoissa jo vuosia käytössä ollut versio. Uuden polven Autotune-järjestelmä esiteltiin ensi kertaa Husqvarna 572 XP -moottorisahassa.

Aiemmasta poiketen uutuusmallissa ei ole rikastinvipua, tutummin ryyppyhanikkaa. Ilmansuodin on kookkaampi kuin edeltäjässä, tämän ansiosta suodinta ei tarvitse puhdistaa yhtä usein. Kookkaamman ilmansuodattimen vuoksi sahan moottoriosa on aiempaa kulmikkaampi.

Ominaisuuksiltaan Autotune-raivaussaha on samanlainen kuin edeltäjä Husqvarna FX 545. Moottorin teho on 2,2 kilowattia ja sylinteritilavuus 45,7 kuutiosenttimetriä. Saha painaa 8,2 kiloa.

Uutuussahan suositushinta on kylmäkahvaisena 1 059 euroa ja lämpökahvoin satasta enemmän.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat