Metsä Group kokeilee sähkörekkojen käyttöä Kemissä, tavoitteena vähentää päästöjä

Puunhankinnan hiilidioksidipäästöistä puolet syntyy kuljetuksista, yhtiöstä arvioidaan.

Metsä Group kannustaa kuljetusyrittäjiä hankkimaan fossiilittomia polttoaineita käyttäviä rekkoja. (Kuva: Metsä Group)
Metsä Group kannustaa kuljetusyrittäjiä hankkimaan fossiilittomia polttoaineita käyttäviä rekkoja. (Kuva: Metsä Group)

Metsä Group on käynnistänyt Kemin biotuotetehtaalla hankkeen, jossa kokeillaan sähkörekkojen käyttöä puunkuljetuksissa tehtaan ja puuterminaalien välillä. Samalla tehtaalle rakennetaan latausinfraa rekkoja varten.

”Puutavarankuljetukseen sopivia sähkö- ja biokaasuautoja on ollut heikosti saatavilla, mutta niiden tarjonta on nyt parantunut. Haluammekin kannustaa ja tukee yrittäjiä sähkö- ja biokaasuautojen hankinnassa”, kertoo Metsä Groupin tuotantojohtaja Hannu Alarautalahti kertoo.

Sähkörekkojen käyttöönotto on yksi keino vähentää puuhankinnan fossiilisia hiilidioksidipäästöjä. Tarkoitus on ottaa sähkörekkojen lisäksi myös biokaasurekkoja käyttöön. Yhtiön tavoitteena on vähentää päästöjä 30 prosenttia vuoteen 2030 mennessä.

Metsä Groupin laskelmien mukaan puunhankinnan hiilidioksidipäästöistä noin puolet syntyy puunkorjuusta ja puolet kuljetuksista.

”Lähivuosina päästöjen vähentämiseen on odotettavissa enemmän ratkaisuja puunkuljetusten puolelle, joten siksi keskitymme nyt etenkin kuljetuksen päästöjen vähentämiseen”, sanoo metsäjohtaja Juha Jumppanen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa