Metsä Group kokeilee virtuaalista metsäsuunnitelmaa

Metsävaratiedon laatu ja ajantasaisuus ovat vielä iso haaste, arvioi yhtiön jäsenpalvelujohtaja Juha Jumppanen.

Metsä Groupin jäsenpalvelujohtaja Juha Jumppanen
Metsä Groupin jäsenpalvelujohtaja Juha Jumppanen arvioi metsänomistajiin liittyvän datan tuhatkertaistuvan 5-10 vuodessa.

Digitalisaatio etenee metsätaloudessa isoin harppauksin. Lapin metsätalouspäivillä puhunut Metsä Groupin jäsenpalvelujohtaja Juha Jumppanen kertoi, että sähköisen puukaupan osuus on yhtiössä ollut alkuvuonna yli 30 prosenttia ja metsänhoitotöiden työtilauksista 40 prosenttia on tehty sähköisesti.

Digitalisaation ansiosta puun osto on tehostunut niin paljon, että osto-organisaatiota ei ole tarvinnut kasvattaa samassa suhteessa puun tarpeen lisäyksen kanssa.

Yksi uusi digitaalinen avaus on virtuaalinen metsäsuunnitelma, jota Metsä Groupilla testataan parhaillaan.

”Metsävaratiedon laatu ja ajantasaisuus ovat vielä iso haaste. 95-prosenttisesti tieto on hyvää, mutta jäljelle jäävä viisi prosenttia syö uskottavuutta”, sanoi Juha Jumppanen.

Automaatio mullistaa puunkorjuuta

Tekoäly ja automatisaatio muuttavat myös puunkorjuuta. Ponssen aluejohtaja Tuomo Moilanen kertoi, että Ponssen 125 tuotekehittäjästä jo puolet työskentelee automatisaation parissa.

”Silti en usko, että vielä näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa kuljettajat häviävät koneista, vaikka koneet olisivat 100-prosenttisesti automatisoituja”, arvioi Moilanen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa