Metsä Group: Myrskytuhojen korjuu hyvässä vauhdissa, työssä tuplasti kalustoa

Valtaosasta Metsäliitto Osuuskunnan jäsenten metsissä olevista tuhoista on tehty puukaupat elokuun loppuun mennessä, yhtiöstä kerrotaan.

Paula-myrskyn tuhoaman puuston korjuu etenee Metsä Groupin työmailla Koillismaalla hyvässä aikataulussa, yhtiöstä kerrotaan. Tuhoalueella työskentelee parhaillaan kaksinkertainen määrä korjuukalustoa normaaliin verrattuna. Apua on saatu muun muassa yhtiön muilta hankintapiireiltä.

”Metsäliitto Osuuskunnan jäsenten metsissä olevista tuhoista on valtaosasta tehty puukaupat elokuun loppuun mennessä”, Metsä Groupin Kemin hankintapiirin piiripäällikkö Jarkko Parpala kertoo.

Metsäliitto Osuuskunnassa arvioidaan olevan satoja metsänomistajia, joiden puustoa tuhoutui myräkässä.

Parpala muistuttaa, että myrskytuhopuiden korjuu on vaarallista työtä, ja se on syytä jättää ammattilaiselle. Omatoiminen korjuu ei varmista puun säilymistä lämpimään kesäaikaan.

”Toisinaan metsänomistajalle tulee paine päästä sahaamaan juurineen kaatuneet rungot, mutta sitä nimenomaan ei pidä tehdä. Juurineen kaatunut puu säilyy jopa kevääseen, mutta jos sen katkoo, sinistyminen alkaa näillä keleillä jo muutamassa päivässä.”

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat