Metsäkeskus järjestää taas luonnonhoito-kävelyretkiä metsänomistajille

Metsänomistajia kiinnostaa erityisesti se, miten monimuotoisuudelle tärkeitä rakennepiirteitä voi tunnistaa ja huomioida omassa metsässä, kertoo Sanna Kotiharju Metsäkeskuksesta.

Suomen metsäkeskus on järjestänyt parin viime vuoden aikana Laatuloikka luonnonhoitoon -kävelylenkkejä metsänomistajille eri puolilla Suomea. Parin tunnin mittaisilla lenkeillä metsänomistajille on kerrottu keskeisimmistä talousmetsien luonnonhoidon keinoista.

Tänä syksynä järjestetään kymmenkunta lenkkiä eri puolilla maata, ensimmäiset jo tulevana viikonloppuna.

”Lenkeillä pääsee tutustumaan esimerkiksi säästöpuiden valintaan, lahopuun merkitykseen ja sekapuustoisuuden ylläpitämiseen. Kokemuksemme mukaan metsänomistajia kiinnostaa erityisesti vinkit ja tieto siitä, miten monimuotoisuudelle tärkeitä rakennepiirteitä voi tunnistaa ja huomioida omassa metsässä”, kertoo Monimetsä-hankkeen projektipäällikkö Sanna Kotiharju Metsäkeskuksesta.

Kävelyt ovat osa Monimetsä-hanketta, jonka tiimoilta tarjotaan myös koulutusta ammattilaisille. Maastokoulutuksissa opastetaan, kuinka luonnonhoidon keinovalikoimaa voi hyödyntää vaikuttavasti ja metsänomistajan toiveiden ja tavoitteiden mukaisesti.

”Metsäalan toimijoiden rooli on keskeinen talousmetsien luonnonhoidon edistämisessä. On tärkeää nostaa asia keskusteluun metsänomistajan kanssa metsänhoitotöistä tai hakkuista sovittaessa. Näin tieto metsänomistajan tavoitteista saadaan selville ja toimijalla on mahdollisuus jakaa tietoa monimuotoisuuden turvaamisen vaihtoehdoista”, sanoo asiantuntija Lauri Saaristo Tapiosta.

Tarkempaa tietoa kävelylenkeistä ja koulutuksista löytyy Metsäkeskuksen tapahtumakalenterista.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat