Metsä Groupilla hyvä tulos ja heikommat näkymät

”Sellu ei liu’u, vaan rysähtää.”

Metsä Group eli Osuuskunta Metsäliitto teki pääjohtaja Ilkka Hämälän sanoin ensimmäisellä kvartaalilla erinomaisen tuloksen markkinoiden heikkenemisestä huolimatta.

Liikevaihto kasvoi edellisvuodesta hienoisesti 40 miljoonalla 1 634 miljoonaan euroon. Liiketulos supistui 65 miljoonalla 276 miljoonaan ja nettotulos 46 miljoonalla 213 miljoonaan euroon.

Supistuneiden tuloslukujen takana oli erityisesti sellu, sekä määrällisesti että hinnallisesti. Kiinassa hinnat alkoivat laskea voimakkaasti maaliskuussa.

Kun sellun hinta lähtee laskuun, niin se ei Hämälän sanoin liu’u, vaan rysähtää.

Hämälä arvioi, että nyt ollaan pohjan tuntumassa, sillä juuri alemmilla hinnoilla sellua ei kannata tuottaa. Joutsenon tehdasta ajetaan jo matalampaa vauhtia.

Puutuoteyksikkö Metsä Wood sekä keittiö- ja pehmopaperivalmistaja Metsä Tissue sen sijaan tekivät ennätykselliset kvartaalitulokset. Vanerinvalmistusta vaivaa koivupula, minkä vuoksi tuotantoa jouduttiin rajoittamaan.

Kartonkiliiketoiminta sujui odotusten mukaisesti.

Metsä Group arvioi kuluvasta toisesta vuosineljänneksestä tulevan tulokseltaan ensimmäistä heikomman.

Yhtiö odottaa, että tällä neljänneksellä saavutetaan päätösvalmius Äänekosken uudesta kertopuutehtaasta. Kertopuu on yhtiön kärkituotteita, johon ”usko on vahva.”

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa