Metsäalan yhteistyö toi pandat Suomeen

Maa- ja metsätalousministeriö: Ähtärissä on hienoin pandatalo Kiinan ulkopuolella.

Jättiläispandat Hua Bao ja Jin Bao Bao, suomalaisittain Lumi ja Pyry, saapuivat tänään erikoiskuljetuksella Kiinan Chengdusta Suomeen.

Pandojen Suomeen sijoittumisen taustalla on maa- ja metsätalousministeriön ja Kiinan metsäministeriön pitkäaikainen metsäalan yhteistyö, maa- ja metsätalousministeriö arvioi verkkosivullaan.

Myös jättiläispandan tutkimus- ja suojeluhanke on valmisteltu yhdessä Kiinan metsähallinnon kanssa. Suomessa suojelu- ja tutkimusyhteistyöhön osallistuu myös muun muassa Luonnonvarakeskus ja yliopistoja.

Suomen ja Kiinan väliset pandaneuvottelut käynnistyivät vuonna 2015 ja etenivät vauhdilla. Pandojen sijoittuminen Suomeen ja Ähtärin eläinpuistoon vahvistui lopullisesti huhtikuun alussa Kiinan presidentin vierailun yhteydessä.

”Ähtärin eläinpuisto on saavuttanut hyvän kansainvälisen aseman uhanalaisten lajien suojelussa. Voimme siis olla varmoja siitä, että Ähtärissä pandat tulevat hyvään kotiin, hienoimpaan pandataloon Kiinan ulkopuolella”, toteaa hankkeessa alusta asti vaikuttanut kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio maa- ja metsätalousministeriöstä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat